TUN MAHATHIR SEORANG YANG PERLU DIINGATI JASANYA DENGAN MENGUMPUL KOLEKSI SYILING EMAS.

00:02


Tun Dr. Mahathir bin Mohamad yang dilahirkan pada 10 Julai 1925 atau dikenali sebagai "Tun. M" ialah seorang doktor, ahli politik Malaysia dan juga merupakan Perdana Menteri Malaysia yang ketujuh dan juga sebagai Ahli Parlimen Langkawi di Kedah. Beliau juga pernah menjadi Perdana Menteri Malaysia yang keempat sebelum ini di mana beliau memegang jawatan selama 22 tahun (1981-2003) dan ini menjadikan beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia yang paling lama berkhidmat.


Tun Mahathir telah membawa Malaysia ke mercu kejayaan sehingga mendapat penghormatan negara-negara asing diatas sumbangan beliau seperti :-

Kuala Lumpur City Centre (KLCC) iaitu projek hartanah yang terbesar di dunia dan juga merupakan bangunan tertinggi di dunia dengan 88 tingkat menara berkembar di atas tanah seluas 40 hektar. Walaupun kita sedar dan tahu akan terdapat di pelbagai pelosok dunia menampilkan pelbagai bangunan yang lebih tinggi dari ini, tetapi rekod ini akan sentiasa tetap kekal sebagai menara berkembar yang tertinggi di dunia. Inilah salah satu pencapaian yang sangat membanggakan yang dibuat oleh "Bapa Pemodenan".Oleh itu untuk mengingati jasa beliau zya ada satu syiling emas Tun Mahathir dari www.tunmcc.com.my. Zya sudah dapatkan satu korang bila lagi? Cepat-cepat dapatkan segera di www.tunmcc.com.my.
You Might Also Like

0 comments

Hye uollss Sila tinggalkan komen anda satu pun jadilah hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...